Mala


Att knyta sitt eget mala halsband är både roligt och givande, bara man har lite tålamod! Dessutom blir det ett vackert smycke som du kan bära år efter år, eller ge bort till någon du tycker om. Det är även ett bra hjälpmedel vid meditation. En mala består av 108 pärlor och oftast en gurupärla, en tofs eller ett hänge som avslut. Välj bland alla våra fantastiska stenar, tofsar och detaljer! Man kan kombinera på massor av olika sätt, blanda olika stenar, lägga till mellandelar osv, låt kreativiteten flöda. När du väljer stenar kan du gå efter vilken eller vilka energier du vill åt, din favoritfärg eller som vi brukar säga, välj den sten som känns rätt för just dig utan att kanske tänka efter allt för mycket.

Det finns många olika sätt man kan knyta sin mala på. Här nedan visar vi hur man enkelt kan knyta en mala. När halsbandet är klart kan man hänga en tofs eller annat hänge. Som vi visar i videon sätter vi på en hanger när vi har trätt halva halsbandet för att kunna fästa hänget, dessutom är det en snygg detalj. Gör du det kan du även byta hänge/tofs i efterhand eller ha flera olika hängen till samma halsband. 
Du kan även utgå ifrån tofsen och jobba dig uppåt på båda sidorna. Detta fungerar bra om du har en tofs med kort ögla eller fäster tråden direkt i kåpans ögla. Vill du ha en bumling så behöver du se till att den har stort hål så att båda trådarna och eventuellt tofsens ögla får plats i bumlingens hål. Trä in tråden i öglan på kåpan eller tofsen, trä in båda trådarna i bumlingen och gör en knut. Börja sedan trä ditt mala halsband.

Bra verktyg och hjälpmedel att ha när du knyter halsband är Bead Board eller pärlmattaplattångavbitartånglim och strumpsticka. Det går åt ca 2-3 m tråd för att knyta ett mala halsband. Ta hellre för mycket tråd än för lite!