Om oss

Varmt välkommen till Bicone Design!
Hos oss hittar du allt för din smyckestillverkning. Vi riktar främst in oss på halvädelstenar, glaspärlor och smyckesmaterial i metall, stål och silver. För oss är det viktigt att känna att materialet vi säljer är något vi själva tycker om och jobbar med dagligen. Vi köper in material från hela världen och har många olika leverantörer för att kunna erbjuda det bästa inom smyckestillverkning.
Oavsett om du har tillverkat smycken själv tidigare eller är nybörjare hjälper vi dig att komma igång och inspireras! Ni hittar tips och beskrivningar om smyckestillverkning samt inspiration i webshopen och på vår Instagram.
I vår webshop Nouelle hittar ni våra färdiga smycken, kristaller och annat fint som förgyller vardagen!

2005 startade vi Pärlsmycken, Bicone Design. Webshopen var till en början inriktad på färdiga smycken och accessoarer. Vi hade flera återförsäljare runt om i Stockholm som sålde färdiga smycken, anordnade smyckespartyn och kurser. Sakta men säkert började vi ta in mer och mer material för egen tillverkning vilket sedan blev det vi valde att fokusera på. Under åren har vi haft ett flertal webshopar på sidan om där vi sålt smycken, accessoarer, doftljus och annat kul.

2010 öppnade vi vår första butik på Brahegatan i Stockholm. Det var en fantastisk liten butik som gjorde det möjligt för oss att låta kunderna komma in och se materialet på riktigt. Att dessutom träffa kunder, knyta kontakter och skapa en fantastisk kundkrets var väldigt roligt. Här hade vi även kundkvällar, kurser och liknande vilket var väldigt uppskattat!

2014 kände vi att lokalen började bli för liten och vi flyttade några kvarter bort till en lokal på Grevgatan, Karlaplan. Äntligen fick vi mer plats och därmed möjlighet att mer än dubbla vårt sortiment! Åren har gått och vi har tyckt att kombinationen webshop/fysisk butik har varit fantastisk att kunna erbjuda våra kunder och det har varit otroligt uppskattat. Vi har alltid tyckt att det har varit kul att kunna ge service även i butiken och lära känna många av våra kunder.

I och med coronaviruset år 2020 stängde vi, för första gången på alla år, butiken under en längre tid. Det var ett läskigt beslut och vi hade såklart ingen aning hur det skulle gå varken med webshopen och att ha butiken stängd. Det blev till slut så att vi i princip hade stängt hela 2020 och använde vår fina butik som lager. Detta gjorde att tankarna började snurra, som alltid för oss entreprenörer. Man vill inte stå stilla utan ständigt vidare, komma på nya lösningar och idéerna om nya möjligheter flödar… 

Efter 11 år som fysisk butik tog vi 2021 beslutet att inte ha kvar butiken utan endast sälja via våra webbutiker. Ett stort beslut som på något sätt ändå kändes väldigt rätt för oss, lite som att det var någon mening med allt. Detta öppnade upp nya dörrar för oss som vi är otroligt glada och tacksamma för såhär i efterhand.

Vi har alltid velat erbjuda ett så brett sortiment som möjligt och det är något vi jobbar på ständigt. Under åren har sortimentet varierat och vi har alltid varit lyhörda och lyssnat på vad kunderna önskar. Har du några önskemål om vad du vill se i webshopen är du alltid välkommen att höra av dig till oss via mail!

Bicone Design AB - Org.nr: 556888-6500